Νέα
2ο Θερινό Σχολείο για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό: «Χορός, μουσική και διδασκαλία: μέθοδοι, ρόλοι και πολιτιστική διαχείριση»

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας μέσω της Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου οργανώνει το «2ο Θερινό Σχολείο για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό», με τίτλο «Χορός, μουσική και διδασκαλία: μέθοδοι, ρόλοι και πολιτιστική διαχείριση», διάρκειας 37 διδακτικών ωρών, με τη στήριξη της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του Υπουργείου Πολιτισμού.

 
 

Περισσότερα...
 
7ο Σεμινάριο Παραδοσιακού Χορού

 

 

 

Το Τμήμα Λαογραφίας Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής  Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας(Κ.Ε.Π.Α)

διοργανώνει το 7ο Σεμινάριο Παραδοσιακού Χορού.

 
Περισσότερα...
 
Θερινό Σχολείο για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΟΡΟΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ‘ΚΕΙ ΣΤΗ ΣΚΗΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 

 

 

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας οργανώνει «Θερινό Σχολείο για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό», το οποίο υποστηρίζεται από το Σύνδεσμο Ελλήνων Αρχαιολόγων με την ευγενική χορηγία των εγκαταστάσεών του.
 
Περισσότερα...
 
2η ημερίδα Θ.Ε. «Τέχνες ΙΙ: Επισκόπηση Ελληνικής Μουσικής και Χορού» - ΕΛΠ 40

 

Οι μουσικοχορευτικές πρακτικές στην Ελλάδα και η σύγχρονή τους προοπτική
 

 

Η 2η ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία των μελών ΣΕΠ της θεματικής ενότητας «Τέχνες ΙΙ: Επισκόπηση Ελληνικής Μουσικής και Χορού» (ΕΛΠ 40) του Προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό», της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών. Η διεξαγωγή της γίνεται υπό την αιγίδα του Ε.Α.Π., το οποίο στηρίζει  εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και ευρύτερες κοινωνικές δράσεις των μελών του που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό και εδραιώνουν την αποδοχή του.
 
Οι εισηγήσεις επιδιώκουν την ανάλυση και εμβάθυνση πτυχών του γνωστικού αντικείμενου της θεματικής ενότητας. Σταθερός στόχος της είναι η ανάδειξη της σημασίας, του ρόλου και των δυνατοτήτων της μουσικής και του χορού στο γίγνεσθαι του ελληνικού πολιτισμού.
 
Η ημερίδα απευθύνεται στους φοιτητές, στους αποφοίτους του Ε.Α.Π., στο ακαδημαϊκό και ευρύτερο κοινό.
 

 

Επισυνάπτεται η πρόσκληση, η αφίσα και το πρόγραμμα 1 & 2.

 

 

.

 
Περισσότερα Νέα
kratom tea | vaping marijuana